LED Dim Module 0-10V PWM

€ 39,95

Prijzen incl. btw excl. verzendkosten

Op voorraad

  • Potentio

Leds Refresh heeft een officieel webshop keurmerk logo-keurmerk hierdoor shopt u altijd veilig en beschermd

Dit is een module waarmee eenvoudig laagspanning LED-verlichting gedimd kan worden. Deze...meer
Productinformatie "LED Dim Module 0-10V PWM"

Dit is een module waarmee eenvoudig laagspanning LED-verlichting gedimd kan worden. Deze dimmer is één deel van het totale systeem. Wat verder benodigd is, is een:
-LED-trafo 12V
-Inbouw potentiodimmer

Dit is de meest gebruikte vorm van dimmen voor conventionele verlichting, zoals gloeilampen en halogeenspots. Met deze module is nu ook LED-verlichting te dimmen.

Zowel de 12V als 24V LED-verlichting is uitstekend dimbaar, doodat deze LED-dimmer een spanningsbereik heeft van 12V tot 36V. De MR16 en MR11 LED-spots zijn dus goed te dimmen, maar ook 24 Volt LED-strips (speciaal voor lange strips) kunnen met deze techniek traploos gedimd worden.
LED-verlichting dimmen is nog steeds één van de meestgestelde vragen bij onze klantenservice. We helpen je graag op weg door deze vorm van dimmen nader uit te leggen.

Wat is er anders dan de andere 12V LED-Dimmers?

Deze techniek, die 0-10V wordt genoemd, is jarenlang de standaard geweest in de bouw. Met de komst van LED-verlichting traden er allerlei problemen op doordat LED zich niet laat dimmen op deze manier. Althans, niet tot de komst van deze module.

Wat deze techniek doet is vereenvoudig gezegd, het opknippen van de stroom. De toevoer wordt heel snel aan en uit gezet, waardoor het voor het blote oog lijkt of de lamp zachter wordt gezet. Dim je verder, dan gaat de lamp iets langer uit (een fractie van een seconde).

Geen situatie is hetzelfde, tot nu!

Bij het dimmen van LED kunnen er allerlei problemen ontstaan. Elke situatie is anders, doordat de dimmer dan weer niet goed communiceert met een bepaalde LED-lamp, terwijl andere LED-lampen het weer fantastisch kunnen doen.

Deze set heeft als voordeel dat we bijna altijd zeker weten dat het werkt, doordat we het hele plaatje leveren: onze LED-lampen, deze LED-module met de bijbehorende 0-10V potentiodimmer en onze LED-trafo's.

Heeft dit de voorkeur boven 230V?

Ook 230V LED-verlichting (zonder trafo) is te dimmen. Maar bij dit type LED-verlichting treden nog vaker problemen op. Sowieso is het moeilijk om 230V LED-verlichting heel zacht te laten branden. Vaak zie je dat er maximaal tot 20% gedimd kan worden, wat soms alsnog te veel licht is. De GU10 LED-spots zijn hier een voorbeeld van.

Conclusie

Dit is één van de best functionerende modules als het gaat om het dimmen van LED-verlichting. 12V LED-spots MR16/MR11 en LED-strips kunnen traploos, zonder flikkeren, op deze manier gedimd worden!

Wat je verder nodig hebt:
-LED-trafo (12V, let op de maximale belasting)
-Bijbehorende 0-10V potentiodimmer

Verdere links naar "LED Dim Module 0-10V PWM"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "LED Dim Module 0-10V PWM"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.

Bekijk alle specificaties
Type dimmer:
Potentio
Productnr.:
SR-2006
Laatst bekeken