Elektronische Potentiodimmer 0-10V

44,95
exclusief btw
Deze inbouwdimmer ziet er uit zoals iedere andere 230V dimmer. Toch maakt deze dimmer gebruik van een hele andere techniek. Deze dimmer is namelijk geschikt voor laagspanning LED-verlichting (12V), zoals MR16 LED-spots en LED-strips.

Hij werkt in combinatie met de LED Dim Module 0-10V. Deze dimmer plaats je in de muur en de bijbehorende Dim Module werk je weg door hem bijvoorbeeld bovenop het plafond te leggen.

Het grote voordeel is dat door middel van deze techniek de LED-lampen en LED-strips helemaal terug te dimmen zijn tot ze echt bijna geen licht meer geven.

Kortom, de beste manier om je LED-spots en LED-strips te dimmen!

Specificaties

  • Max. vermogen Zie LED Dim Module
  • Nom. vermogen Zie LED Dim Module
  • Type dimmer Potentio 0-10V
  • Spanning in Zie LED Dim Module
  • Spanning uit Zie LED Dim Module
schema voor aansluiten dimmer led verlichting
44,95 37,15 exclusief btw
aantal
Dit product is op voorraad

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst.

Schrijf een beoordeling
Bundels met dit product
Voorraadstatus bundel: Verwachte levertijd over 3 tot 5 werkdagen
bundelprijs: € 84,90

Wat heb je verder nodig?

Om de 12V LED-spots en 12V en 24V LED-strips te kunnen dimmen heb je het volgende nodig:
  1. LED-trafo, zodat er gewoon op het stroomnet aangesloten kan worden.
  2. Bijbehorende LED Dim Module 0-10V.
LET OP: Deze dimmer is niet geschikt voor 230V LED-verlichting. Er is altijd een trafo nodig!

Hoe werkt dit?

Deze techniek zorgt er voor dat de LED-verlichting héél snel aan en uit gaat, waardoor het lijkt of de lamp minder fel brandt. Als je de LED-lamp verder terug dimt, dan zal hij íets langer uit gaan. Eigenlijk wordt de stroom dus in stukjes geknipt.

Werkt het altijd?

Er zijn in de wereld van LED dimmen altijd uitzonderingen. Op sommige LED-lampen (12V LED-spots, zoals MR16 en MR11) zit soms een overspannings beveiliging. Deze beveiliging is overbodig doordat er gewerkt wordt met de LED Dim Module 0-10V zodat er een stabiele spanning geleverd wordt. Maar dit is niet uit te zetten en daardoor kan deze beveiliging, die dus per lamp verschillend is, een nadelige invloed hebben op de dimeigenschappen.

Eerst proberen?

Het blijft dus een beetje een gokje om te zien of het goed dimt. We adviseren om goed de informatie te lezen die we verstrekken bij deze producten. Blijkt het toch niet te werken op je LED-lampen, dan kun je altijd alles terug sturen en dan ontvang je direct je geld terug. Zorg er dan wel voor dat de producten en de verpakking ongeschonden is.

Hulp nodig?

Is alles je nog niet helemaal duidelijk, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij adviseren je graag over de ideale dimproducten voor je LED-lampen.
Copyright © 2019 - Leds Refresh
Alle rechten gereserveerd