Tradim Inbouw LED-dimmer 8 standen 150W

Tradim Inbouw LED-dimmer 8 standen 150W
€ 119,95

Prijzen incl. btw excl. verzendkosten

Op voorraad

  • Inbouw

Leds Refresh heeft een officieel webshop keurmerk logo-keurmerk hierdoor shopt u altijd veilig en beschermd

Dit is de meest veelzijdige LED-dimmer van het moment. Doordat deze inbouw dimmer speciaal voor...meer
Productinformatie "Tradim Inbouw LED-dimmer 8 standen 150W"

Dit is de meest veelzijdige LED-dimmer van het moment. Doordat deze inbouw dimmer speciaal voor LED uitgerust is met 8 verschillende profielen, werkt deze altijd. Er zit altijd wel een geschikte manier van dimmen tussen voor uw LED-lampen. Blijkt de LED-lamp niet fijn te dimmen op deze dimmer, dan drukt u op de select-knop om naar het volgende profiel te gaan, etc.

Het installeren en dimmen van LED heeft met deze LED-dimmer de meeste kans van slagen en wordt zo een fluitje van een cent!

Verschil met LED dimmen en conventionele verlichting dimmen

De vraag of LED-verlichting ook gedimd kan worden wordt steeds vaker gesteld. Het vooroordeel dat LED óf niet óf slecht dimbaar is, is allang verleden tijd. Het begint steeds vanzelfsprekender te worden, maar er zijn een aantal verschillen waar rekening mee gehouden moet worden.

Minimale belasting

Een gewone dimmer voor bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen heeft vaak een te hoog minimaal vermogen voor LED. Dit betekent eigenlijk dat LED vaak te zuinig is (te weinig Watts) om de dimmer de weerstand te laten "voelen". Meestal staat de minimale belasting van de dimmer aangegeven op de binnenkant. Dit kan bijvoorbeeld 25 Watt zijn, wat ongeveer gemiddeld is, maar dan moeten er wel voor minimaal 25 Watt aan LED-lampen op aangesloten worden. 

Als de LED-lampen niet aan de minimale belasting voldoen dan zullen de lampen gaan flikkeren bij bepaalde dimstanden of helemaal niet dimbaar zijn.

Fase-aansnijding en Fase-afsnijding

Er zijn twee typen dimmers: fase-aansnijdend en fase-afsnijdend. Het is zaak LED-lampen te dimmen met een fase-AANsnijdende dimmer. Standaard 230V LED-verlichting dient gedimd te worden met behulp van dit type dimmer.

Fase-AFsnijdende dimmers worden gebruikt voor 12V LED-verlichting in combinatie met een dimbare LED-trafo. Bijvoorbeeld de Dimbare LED-trafo 12V 50W of deDimbare LED-trafo 12V 105W zijn geschikte dimbare LED-trafo's voor dit type LED-dimmer.

Bijkomend voordeel is dat fase-aansnijdende LED-dimmers over het algemeen iets goedkoper zijn dan de oude fase-afsnijdende dimmers.

Wat kan ik allemaal dimmen met deze LED-dimmer?

De meest gangbare LED-lampen zijn allen te dimmen met dit type LED-dimmer. Gedacht kan worden aan alle 230V LED-gloeilampen, LED-kaarslamen en LED-spots GU10.

Wat kan ik niet dimmen met deze LED-dimmer?

12V LED-verlichting met een dimbare LED-trafo is niet te dimmen. Hiervoor is een fase-afsnijdende dimmer vereist.

LED-strips kunnen beter niet hiermee gedimd worden aangezien die op 12V werken.

Ook LED-panelen kunnen tegenwoordig gedimd worden. Met een omweg kunnen deze (soms) ook gedimd worden, maar de voorkeur heeft een laagspanning dimmer, bijvoorbeeld de Multizone Dimmer met de Afstandsbediening.

Verdere links naar "Tradim Inbouw LED-dimmer 8 standen 150W"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Tradim Inbouw LED-dimmer 8 standen 150W"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.

Bekijk alle specificaties
Type dimmer:
Inbouw
Productnr.:
324246
Laatst bekeken