Verloopfittingen - Waar moet je op letten

Wat is een verloopfitting?

Soms heb je de ideale LED-lamp gevonden, maar hij past niet in je fitting. Hier hebben we wat op: verloopfittingen. Een verloopfitting zorgt voor een verloop van de ene fitting naar de andere. Bijvoorbeeld, heb je een perfecte LED-gloeilamp gevonden met grote fitting en past hij dus niet in je schemerlamp waar een kleine fitting in zit? Niet getreurd, je kunt deze gewoon aanschaffen en er deze verloopfitting E27>E14 bij nemen.

Wanneer handig?

Naast dat je dus bijna elke LED-lamp kunt kiezen en fittingen geen belemmeringen meer hoeven te zijn, zijn er ook verloopfittingen die verlengen. Zo is er de E27>E27 verloopfitting die de fitting met 10 centimeter verlengt en in een hoek geplaatst kan worden. Kan handig zijn!

Wat kan niet?

Niet alle fittingen zijn geschikt voor alle spanningen. Zo is een GU10 LED-spotje enkel geschikt voor 230 Volt en deze spots maken dus geen gebruik van een trafo, terwijl de MR16 LED-spots werken op 12 Volt. Verloopfittingen van GU10 naar MR16 en andersom zijn dan ook niet verkrijgbaar. Dit geldt dus voor alle hoogspanning naar laagspanning en vice versa verloopfittingen. Let dus altijd op de toegevoerde spanning. Laagspanning bij laagspanning, en hoogspanning bij hoogspanning.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.