Makkelijke LED-tuinverlichting

Plug-and-Play LED-tuinverlichting

Veel mensen denken bij het aanleggen van tuinverlichting aan veel werk dat ze liever aan de hovenier overlaten. Dat het ook eenvoudig kan, hebben we bewezen met onze nieuwste aanwinst in ons assortiment: de 12V Plug-and-Play LED-tuinverlichting. In maximaal enkele minuten een compleet verlichte tuin. Het kan sinds kort met de Plug-and-Play LED-tuinverlichting. Het enige dat u nodig heeft is een stopcontact, buiten of in de schuur. U kiest aan de hand van uw tuinsituatie de bekabeling en de LED-tuinlampen.

Stappenplan aanleggen van de LED-tuinverlichting

Het makkelijkst is als u uw tuin opmeet en vervolgens uittekent welke verlichting u waar wilt hebben. Neem de bekabeling altijd iets ruimer dan de exacte afstanden, zodat u nooit tekort komt. De LED-lampen zijn allemaal uitgerust met 1 of 2 meter bekabeling, dus dat kunt u er bij optellen. Deze meter of  2 meter kabel zorgt er voor dat u speling heeft bij het positioneren van de LED-tuinlamp.

Verschillende sterktes LED-tuinlampen

De LED-tuinlampen in ons Plug-and-Play assortiment tuinverlichting zijn er in verschillende sterktes. Zo is de LED-spot op statief er in een 1W-versie en een 3W-versie. Beide leveren sfeervol warmwit licht. De 1W-versie levert 68 lumen en is daarmee geschikt voor het aanlichten van kleinere objecten, zoals struiken of een bosje. De 3W-versie van deze LED-spot is het krachtigere broertje en levert dan ook 111 lumen. Boompjes, standbeelden of een terras kan perfect aangelicht worden met deze 3W LED-spot.

Maximale belasting Power Supply LED

De benodigde LED-adapter (Power Supply) is berekent op een maximaal vermogen van 30 Watt. De totale belasting aan vermogen mag dan ook niet hoger uitvallen dan deze limiet om doorbranden te voorkomen. Probeer er altijd iets onder te blijven. U kunt op 1 adapter dus zonder problemen bijvoorbeeld zeven 3W LED-spots aluminium op statief plaatsen en zeven 1W LED-spots aluminium van in totaal 28 Watt (7x3+7x1). De bekabeling hoeft niet meegerekend te worden.

Verlengen

Het verlengen is geen probleem. Er kan zonder problemen een afstand van tientallen meters afgelegd worden zonder verlies aan vermogen. De voorkeur heeft te allen tijde het aantal koppelstukken zo klein mogelijk te houden, want dit is de zwakste plek.

Voordeel 12V LED-tuinverlichting

Een werkspanning van 12 Volt betekent dat het 100% veilig is. De laagspanning is ongevaarlijk. Wanneer kinderen spelen in de tuin hoeft u zich dus geen zorgen te maken. De Power Supply (adapater) wordt rechtstreeks aangesloten op het stopcontact. Het hele circuit is vervolgens 12V.

Conclusie

Persoonlijk ben ik erg te spreken over de productkwaliteit van de Plug-and-Play LED-tuinverlichting 12V en vindt het dan ook een aanwinst voor het assortiment. De lichtkwaliteit is enorm fraai. Als ik dan een puntje van kritiek mag uiten is het dat ik een grote spot mis voor de echt grote bomen in grote tuinen. Iedere kleine tot middelgrote tuin zonder grote bomen die verlicht moet worden kan uitstekend verlicht worden met deze Plug-and-Play tuinproducten.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.