LED-lampen voor 5 euro of voor 25 euro

LED-lampen voor 5 euro of voor 25 euro

Met Leds Refresh lever ik advies aan het MKB betreffende verlichting, wat veelal LED-verlichting is. Ik krijg dan ook geregeld verbaaste gezichten als het over de prijs van de professionele LED-verlichting gaat. "Maar bij de Blokker kost dezelfde lamp slechts 5 euro." Nee, dat is zeker niet dezelfde. Maar waarom kost "diezelfde" LED-lamp bij de Blokker inderdaad 5 euro, terwijl ik een LED-lamp van 25 euro adviseerde? Er zijn nogal wat verschillen tussen beide LED-lampen

Verschillen in lichtkwaliteit

Laten we beginnen met - vanzelfsprekend haast - het licht. In sommige gevallen heb ik niet eens de kans gekregen het verschil te demonstreren. Deze "oplichter" is namelijk menigmaal de deur gewezen bij mijn bedrijfsbezoekjes na het noemen van de prijs. In de andere gevallen (gelukkig 98% van mijn bedrijfsbezoeken) stond men wel open voor een proef ter plekke om het met eigen ogen te zien. Want je kan veel over licht en LED schrijven, maar uiteindelijk moet je het zien. Nog nooit is men het met me oneens geweest over de hogere lichtkwaliteit van de (obvious) duurdere merklamp. Goed verlichte schappen zorgen voor een attractievere winkel en de producten komen beter tot hun recht. Dit heeft tot gevolg dan er meer omzet gedraaid zal worden, wat overigens moeilijk meetbaar is of het enkel door de verlichting komt. 

Overige invloeden op de prijs

Desgewenst vertel ik de klant over kleurechtheidkleurconsistentiepowerfactordaadwerkelijke energieconsumptie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Belangrijkste is dat de klant op een gegeven moment vertrouwen krijgt in het verhaal en dat het niet een quick-win verkoopverhaal is. Ook niet alle LED-lampen van 5 euro zijn bagger en ook niet alle 25 euro lampen zijn top, om het nog maar even ingewikkelder te maken. Daarom werken wij met Leds Refresh over het algemeen met de bekende A-merken, zoals PhilipsOsram en Verbatim. Dan weet de klant dat het goed zit met bijvoorbeeld de garantie. 

Importeren van LED-verlichting

In de startperiode van Leds Refresh heb ik menigmaal de goedkoopst denkbare LED-producten geïmporteerd. Een wijze en vooral harde les. Ik heb denk ik naar schatting al 10% defect retour gekregen. En toen kon ik garantie verhalen op de LED-fabriek in China. Om het nog even desastreuser te maken: ik had natuurlijk ook tekort op voorraad van deze lamp om de klanten nieuwe lampen te geven. Oplossing: alles omgooien naar kwaliteitslampen, wat veel geld gekost heeft.

Goedkoop = duurkoop

Met Leds Refresh proberen we altijd mee te denken met de klant en zijn zeker niet altijd op het duurste uit. In de wereld van de LED-verlichting geldt: goedkoop is duurkoop.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.