Een nieuwe vorm van Dimmen

Dimmen van LED-panelen

Onlangs hebben we een klein project opgeleverd met enkele LED-panelen. De klant gaf aan dat zijn voorkeur had de LED-panelen te dimmen. Tegenwoordig zijn bijna alle LED-panelen dimbaar, zo ook deze. We kozen voor de Multizone Ontvanger met deze afstandsbediening: een verbluffend fraai resultaat.

Multizone Dimmen

De mooiste eigenschap van de Multizone Dimmer is dat alles zo smooth verloopt. Niks hakkelig of direct aan/uit, maar alles soepel en met finesse. De kwaliteit voel je terug in de afstandsbediening die met een veeg te bedienen is. Bekijk het dimresultaat hier op youtube. In eerste instantie werd één LED-paneel op de ontvanger aangesloten, maar uiteindelijk wilde men er twee kunnen besturen met één afstandsbediening. Geen probleem, want de ontvanger heeft vier uitgangen. Het "inleren" van de ontvanger en de afstandsbediening is zo gepiept. Door een druk op de knop weet de afstandsbediening voortaan de ontvanger te vinden. De ontvanger lag hier gewoon bovenop de plafondplaten, maar zou eventueel zelfs achter een betonnen muur kunnen liggen want het radiografische signaal is extreem sterk.

Bijpassende producten

Sinds kort hebben we ook andere afstandsbedieningen die werken op deze Multizone Ontvanger. Zo hebben we zelfs een Radiografische inbouwdimmer, waarmee bedrading dus verleden tijd is. Makkelijker kan het niet! Deze zelfde dimmer is er ook op een voetje, zodat je de dimmer op je bureau kunt zetten. 

Nadelen?

Heeft deze vorm van dimmen dan helemaal geen nadelen? Nou, zoals met alle high-tech draadloze apparaten werkt ook dit op een batterijtje. En die kunnen leeg raken. Vervangen is heel eenvoudig en de platte batterij is haast overal te koop. Gelukkig wordt verwacht dat de batterij bij gemiddeld gebruik één tot twee jaar mee zal gaan, maar toch, het is een nadeel(tje). Wat ook jammer is, is dat dit systeem enkel geschikt is voor laagspanning (12V tot 36V). Alle spots, LED-panelen, etc. met een trafo is perfect, alles op gewone netspanning is helaas (nog) niet geschikt. Wij zijn enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling op het gebied van dimmen. Jij ook?

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.