Onze artikelen over LED

Welke LED-strip moet je kopen?

Op dit moment zijn er veel soorten en maten van LED-strips verkrijgbaar. Maar wat zijn nou de grootste verschillen en hoe maak je de juiste keuze? Hieronder vind je gemakkelijk in drie stappen hoe je bij de jouw juiste LED-strip uitkomt.

Drie stappen voor aanschaf van een LED-strip:  

1.       Wil je één kleur of meerdere kleuren?

Het eerste onderscheid dat valt te maken is enkelkleurige LED-strips die één kleur tonen en RGB  LED-strips die meerdere kleuren kunnen weergeven. Bepaal vooraf dus in welke setting je de LED-strip wilt plaatsen en of meerdere kleuren zijn gewenst, bijvoorbeeld voor extra kleurdimensie bij plaatsing achter de televisie en een enkele kleur voor in een gang. Belangrijk om te weten is dat de kleur wit in helderwit (veel licht nodig) en warmwit (sfeerverlichting) verkrijgbaar is.


2.       Binnen of Buiten?

Een ander verschil in mogelijkheden is dat LED-strips wel of niet vochtbestendig en waterbestendig zijn. Mocht je dus een LED-strip aan willen schaffen ter verlichting van een tuinhuisje (buitenshuis), kies dan voor waterbestendige LED-strips (IP65). De vochtbestendige LED-strips (IP44) zijn meer geschikt voor in de badkamer. De binnenshuis LED-strips zijn te herkenen aan IP20. Een overzicht van alle losse LED-strips.

3.       Wil je kunnen dimmen?

Om meer variatie in de lichtsterkte aan te brengen zijn er ook LED-strips die dimbaar zijn. Verschillende dimmers kun je hiervoor gebruiken, maar dit is heel erg afhankelijk van het soort LED-strip wat je aanschaft. Een paar aspecten die voor elke LED-strip gelden zijn:
- Voor elke LED-strip heb je een LED-strip adapter nodig die het voltage terugbrengt van 230V naar 12V. Mocht je de LED-strip aansluiten op een accu (bijvoorbeeld van een boot) dan heb je nog een extra stabilisator nodig.
- Kies je voor éénkleurige LED-strips dan heb je alleen een LED-dimmer voor 12Volt nodig. Dimmers die op 230Volt werken zijn dus overbodig.
- Bij RGB LED-strips (LED-strips die meerdere kleuren kunnen aannemen) kun je dimmen via een RGB-controller. Het volgende overzicht van RGB-controllers helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Lengte bepalen

Na het doorlopen van deze drie stappen hoef je alleen nog de lengte van de LED-strip te bepalen. De LED-strips zijn verkrijgbaar in 1, 2, 3, 4 en 5m en gemakkelijk afknipbaar per 5 of 10cm. Hierdoor is de lengte geheel naar eigen keus. Om de LED-strip gemakkelijk te plaatsen zit er een 3M plakstrip aan de achterkant bevestigd, deze is praktisch op elk materiaal te bevestigen.  

Kant en Klaar

Wil je het nog simpeler? Dat kan! Met de complete Plug-and-Play LED-strip heb je alles in één. De LED-strip adapter, LED-dimmer en de LED-strip krijg je in één pakket thuis geleverd en binnen een paar minuten heb je het geïnstalleerd. 

Toch nog vragen? Stel deze door hieronder een reactie te plaatsen en onze LED-experts proberen je zo goed mogelijk te helpen.

Over Lucien Luijkx

Marketingexpert "maakt de zoektocht naar de juiste LED-verlichting makkelijker"

Reacties (6)

Bakker
08 November 2013

Dank voor de info!

Jordi | Leds Refresh
08 November 2013

Beste Bakker,

Hopelijk is het een duidelijk verhaal van Lucien. Ik hoop dat je er mee geholpen bent.

Als je verder nog vragen hebt helpen we je graag verder.

Grt,

Jordi
Leds Refresh

Murad
27 Oktober 2014

Ik heb 4 setjes van 5 meter ledstrips. Ik heb in totaal 20 meter ledstript nodig voor mijn plafond. Ik wil deze strips met elkaar verbinden. Ik heb het al verbonden alleen is de adapter niet genoeg om alles stips te kunnen verlichten. Heeft iemand een idee?

Willem
06 Oktober 2015

OK, helder verhaal.

Ik weet wat ik wil:
- kleur warmwit
- vocht en waterbestendig IP44
- 3 meter
- ik wil kunnen dimmen met een inbouwdimmer, dus geen afstandbediening

Het betreft een nieuwe badkamer, dus ik wens zeer goede kwaliteit.

Wat adviseerd u?

Vriendleijke groet,
Willem

Francois | Leds Refresh
06 Oktober 2015

Beste Willem,

De IP44 serie strips verkopen wij inmiddels niet meer het is IP20 voor binnen en IP65 voor vochitge omstandigheden. stuurt u even een mail naar ons met het wensenlijstje dan krijgt u daar zo snel mogelijk bericht op terug.

Met vriendelijke groet,

Francois

Marjo
10 November 2015

Kun je de strip ook gebruiken als verlichting voor n zgn visagie spiegel?
Zo ja welke wordt dan geadviseerd ?

Reageren

Copyright © 2019 - Leds Refresh
Alle rechten gereserveerd