Onze artikelen over LED

Leasen van LED-verlichting voor het MKB

Opkomst leasen van LED

Leds Refresh was in 2010 een voorloper op het gebied van het aanbieden van LED-projecten op leasebasis. De insteek was simpel: een financiering treffen en met de besparing die optreedt de LED-verlichting aflossen. De klant koopt met zijn besparing uiteindelijk de verlichting. Vandaar dat we het Bespaarkoop noemen. 

Werkwijze Bespaarkoop

Wanneer de initiële investering een liquiditeitsprobleem oplevert bij de klant, kan onderzocht worden of hij in aanmerking komt voor Bespaarkoop. Als uit het kredietwaardigheidsrapport groen licht komt rekenen we exact uit wat de huidige kosten zijn van de bestaande verlichting en wat er bespaard kan worden met LED-verlichting. De besparing bestaat uit een aantal componenten, in de meeste gevallen: stroomverbruik, aanschaf nieuwe lampen door defecten en arbeidskosten van de vervanging.

Win-win situatie

Doel is om de aflossing nooit hoger te laten uitvallen dan de besparing. Zo worden de totale maandelijkse lasten van de ondernemer dus niet hoger dan in de oude situatie het geval was. In veel gevallen leverde de leaseconstructie de ondernemer onder aan de streep direct geld op. Een prachtscenario natuurlijk.

Het grote voordeel voor Leds Refresh is natuurlijk het enorm hoge scoringspercentage van verkoop. De argumenten "te duur" of "geen geld" zijn dan immers niet meer van toepassing. 

Aanbieders lease

Inmiddels zijn er meerdere professionele partijen die soortgelijke leaseconstructies aanbieden. Zo heeft Philips een speciale financieringstak opgezet: Philips Lighting Capital. Hieruit kunnen verlichtingsprojecten gefinancierd worden, zolang het maar 70% Philips producten zijn. Hiervan kunnen de klanten van Leds Refresh gebruik maken, met als enige eis dat de kredietwaardigheid wordt goedgekeurd door de leasemaatschappij. Het rentepercentage varieert tussen de 6 en 9% per jaar, wat in deze tijden vrij scherp is.

Toekomst

Deze extra service heeft nog veel potentie, vooral in deze economische slechte tijden waarin je niet meer bij de bank hoeft aan te kloppen voor een financiering. Ik voorspel dan ook dat het leasen van duurzame besparende producten, zoals LED-verlichting, nog vele malen populairder zal worden.

Over Jordi Bron

LED-fanaat en gepassioneerd ondernemer in duurzame technische oplossingen.

Reacties (2)

Anton Koevoets
06 Augustus 2013

Ik heb uitgerekend dat ik ongeveer €2.900,00 kwijt ben als ik overstap op LED verlichting in mijn winkel,kan ik dit via een financiering regelen

Jordi Bron
15 Augustus 2013

Hoi Anton,

Dank voor je bericht.

Het is zo dat wij voornamelijk samenwerken met Philips Lighting Capital. Een leasevoorstel kan ingediend worden vanaf een totale orderwaarde van € 10.000. Dit is al snel het geval bij renovatieprojecten voor horeca of retail. Wanneer het puur om het vervangen van een paar halogeenlampen gaat, wordt dit bedrag meestal niet gehaald. Er zijn alternatieven, maar ook die werken pas vanaf € 5.000. Onder dit bedrag kunnen wij geen lease aanbieden helaas.

Met vriendelijke groet,

Jordi

Reageren

Copyright © 2019 - Leds Refresh
Alle rechten gereserveerd