De verschillende merken LED-lampen vergeleken

De verschillende merken LED-lampen vergeleken

Er zijn honderden, zo niet duizendenfabrikanten actief in de LED-verlichting. Wij hebben een selectie gemaakt van merken met de beste prijs/kwaliteit. Maar ook hier zit onderling toch nog wel verschil tussen. We vergelijken de verschillende merken en laten de globale eigenschappen van onze standaard gevoerde merken nog even de revue passeren.

Philips

Wereldwijd het bekendste merk op het gebied van verlichting. Philips is er vroeg bij geweest en innoveert constant. Onlangs sprak ik mijn accountmanager van Philips en vroeg hem hoe het ervoor stond bij ze. “Moeizaam door de crisis, maar LED-verlichting heeft ons gered.” LED maakt een steeds groter deel uit van hun omzet en verwacht wordt dat dit de komende jaren ook nog wel even zal blijven toenemen. Philips LED-lampen staan bekend om hun degelijkheid en prettige lichtkleur. Deze bouwkwaliteit is één van de hoogste van alle aanbieders. De ontwerpen van de Philips LED-lampen hebben al vele awards gewonnen. Leds Refresh heeft al talloze projecten voorzien van Philips producten en zelden een defect retour gehad. Philips voert nog een aantal andere lijnen van hun LED-verlichting. Zo verkopen wij sindskort ook een aantal producten uit de Ledino familie: hoogwaardige designproducten en extreem energiezuinig. De Ledino producten zijn uitgevoerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van LED en vooral de bediening ervan. De komende tijd gaan we dit uitbreiden met zowel binnen- als buitenproducten. Een andere lijn van Philips die wij verkopen zijn de LivingColors. De LivingColors maken elke huiskamer of kantoor sfeervol met hun prachtige kleuren. Met de afstandsbediening kun je duizenden kleuren creëren!

Verbatim

Verbatim is een dochteronderneming van het Japanse Mitsubishi. De prijs/kwaliteit-verhouding van Verbatim spreekt ons erg aan. Verbatim is groot geworden in de wereld van de digitale opslag, maar is aan het verbreden met onder andere LED-verlichting. Het merk is sterk groeiende en dat heeft volgens ons alles te maken met dat je écht waar voor je geld krijgt. Over het algemeen liggen de verkoopprijzen iets lager dan die van Philips, maar de kwaliteit van de meeste producten doet niet of nauwelijks onder. Een typisch voorbeeld van een Verbatim LED-lamp vind ik de LED-spot GU10 7W.

Osram

Een andere grootheid in de verlichting is Osram, het op-één-na-bekendste merk. De meeste mensen kennen Osram wel van traditionele verlichting: gloei- en halogeenlampen. Ook Osram springt gretig in op de behoefte van de consument om steeds energiezuinigere verlichting te kopen. Zij hebben een kwalitatieve lijn die vergelijkbaar is met Philips.

Pharox

Dit Nederlandse merk is relatief nieuw. Het is een merk van Lemnis Lighting en is erg belangrijk geweest voor de Nederlandse markt. Zij hebben enkele jaren geleden een immense actie gevoerd in samenwerking met de Nederlandse Postcode Loterij, waarbij ze 2,5 miljoen dimbare (toen nog nieuw) LED-lampen weggegevenhebben! Het achterliggende doel was een grootschalige test uitvoeren om te kijken wat de consument van deze dimbare LED-lamp vond en de consument bekend maken met de mogelijkheden van LED. Deze LED-lamp bleek toch nog wat kinderziektes te hebben, die ze al snel opgelost hadden met een nieuwe versie. Momenteel heeft Pharox de mooiste vervanger voor de Flame gloeilampen: De Pharox 400 FlameZeer warm licht wat extra sfeervol aanvoelt. Een Leds Topper!

Megaman

Megaman bevindt zich in het luxe segment van de LED-verlichting. Over het algemeen produceren zij zeer hoogwaardige LED-lampen voor een eerlijke prijs. Ze zijn niet de goedkoopste, maar leveren dan ook wel vaak bijzondere producten. De lichtkleur is over het algemeen iets witter dan bijvoorbeeld Philips, standaard namelijk 2800K/2900K vergeleken bij Philips’ 2700K.

Grandi

Grandi is een nieuwe speler in deze markt. De strategie van Grandi is betaalbare LED-lampen van uitstekende kwaliteit produceren. In eerste instantie mikten zij vooral op de LED-spots, maar sinds kort hebben ze ook LED-strips van zeer hoge kwaliteit.

Tronix

Van Tronix voeren we momenteel de Plug-and-Play tuinverlichting op 12 Volt. Volgens ons de beste en vooral makkelijkste tuinverlichting die er momenteel verkrijgbaar is! Prachtige lichtkwaliteit en robuust genoeg om weer en wind te kunnen weerstaan. Verder maken we voor B2B-projecten gebruik van enkele professionele producten van Tronix. Deze staan (nog) niet op de webshop.

Niet de goedkoopste LED, maar de beste prijs/kwaliteit

Zoals je kunt zien voeren wij enkel gerenommeerde merken, waarvan wij vinden dat de prijs/kwaliteit-verhouding uitstekend is. Het is heel eenvoudig de goedkoopste LED-lampen aan te bieden, maar daar hebben we slechte ervaringen mee. Het oogt aantrekkelijk, maar blijkt dit al snel niet meer te zijn. Zo gaat de lichtkleur veranderen na verloop van tijd waardoor er kleurverschil ontstaat tussen dezelfde LED-lampen, of gaan ze zeer snel stuk. Wij hopen kwaliteit te leveren in combinatie met goede service. Dat is waar Leds Refresh voor staat! Wij horen graag jouw mening over de bovenstaande merken. Ben je het hier mee eens, of juist helemaal niet? Laat hieronder een reactie achter.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.