Tradim Inbouw LED-dimmer 8 standen 150W

119,95
exclusief btw
Tradim LED dimmer met 8 speciale standen
Dit is de meest veelzijdige LED-dimmer van het moment. Doordat deze inbouw dimmer speciaal voor LED uitgerust is met 8 verschillende profielen, werkt deze altijd. Er zit altijd wel een geschikte manier van dimmen tussen voor uw LED-lampen. Blijkt de LED-lamp niet fijn te dimmen op deze dimmer, dan drukt u op de select-knop om naar het volgende profiel te gaan, etc.

Het installeren en dimmen van LED heeft met deze LED-dimmer de meeste kans van slagen en wordt zo een fluitje van een cent!

Specificaties

  • Max. vermogen 150 Watt
  • Nom. vermogen 140 Watt
  • Type dimmer Inbouw
  • Spanning in 230V
  • Spanning uit 230V
Tradim LED dimmer met 8 speciale standen
119,95 99,13 exclusief btw
aantal
Dit product is op voorraad

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst.

Schrijf een beoordeling

Verschil met LED dimmen en conventionele verlichting dimmen

De vraag of LED-verlichting ook gedimd kan worden wordt steeds vaker gesteld. Het vooroordeel dat LED óf niet óf slecht dimbaar is, is allang verleden tijd. Het begint steeds vanzelfsprekender te worden, maar er zijn een aantal verschillen waar rekening mee gehouden moet worden.

Minimale belasting

Een gewone dimmer voor bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen heeft vaak een te hoog minimaal vermogen voor LED. Dit betekent eigenlijk dat LED vaak te zuinig is (te weinig Watts) om de dimmer de weerstand te laten "voelen". Meestal staat de minimale belasting van de dimmer aangegeven op de binnenkant. Dit kan bijvoorbeeld 25 Watt zijn, wat ongeveer gemiddeld is, maar dan moeten er wel voor minimaal 25 Watt aan LED-lampen op aangesloten worden. 

Als de LED-lampen niet aan de minimale belasting voldoen dan zullen de lampen gaan flikkeren bij bepaalde dimstanden of helemaal niet dimbaar zijn.

Fase-aansnijding en Fase-afsnijding

Er zijn twee typen dimmers: fase-aansnijdend en fase-afsnijdend. Het is zaak LED-lampen te dimmen met een fase-AANsnijdende dimmer. Standaard 230V LED-verlichting dient gedimd te worden met behulp van dit type dimmer.

Fase-AFsnijdende dimmers worden gebruikt voor 12V LED-verlichting in combinatie met een dimbare LED-trafo. Bijvoorbeeld de Dimbare LED-trafo 12V 50W of deDimbare LED-trafo 12V 105W zijn geschikte dimbare LED-trafo's voor dit type LED-dimmer.

Bijkomend voordeel is dat fase-aansnijdende LED-dimmers over het algemeen iets goedkoper zijn dan de oude fase-afsnijdende dimmers.

Wat kan ik allemaal dimmen met deze LED-dimmer?

De meest gangbare LED-lampen zijn allen te dimmen met dit type LED-dimmer. Gedacht kan worden aan alle 230V LED-gloeilampen, LED-kaarslamen en LED-spots GU10.

Wat kan ik niet dimmen met deze LED-dimmer?

12V LED-verlichting met een dimbare LED-trafo is niet te dimmen. Hiervoor is een fase-afsnijdende dimmer vereist.

LED-strips kunnen beter niet hiermee gedimd worden aangezien die op 12V werken.

Ook LED-panelen kunnen tegenwoordig gedimd worden. Met een omweg kunnen deze (soms) ook gedimd worden, maar de voorkeur heeft een laagspanning dimmer, bijvoorbeeld de Multizone Dimmer met de Afstandsbediening.
Copyright © 2019 - Leds Refresh
Alle rechten gereserveerd