LED-dimmer inbouw met draaiknop 12V/24V

31,95
exclusief btw
Deze inbouw LED-dimmer wordt netjes in de muur weggewerkt. Aansluiten is zeer eenvoudig. De inbouw LED-dimmer is geschikt voor het dimmen van 12V of 24V LED-verlichting, bijvoorbeeld LED-strips.

De fraaie afwerking maakt deze LED-dimmer een lust voor het oog en zal zeker niet misstaan in de huiskamer.

Naast het regulier dimmen kent deze inbouw LED-dimmer een drietal handige functies: bij één druk op de knop gaat de verlichting uit, bij twee keer drukken gaat de verlichting naar de ingestelde dimstand (half vermogen standaard) en bij drie keer drukken gaat de verlichting voluit branden.

Deze LED-dimmer wordt compleet geleverd, inclusief inbouw-/opbouwdoos waarmee u er eventueel ook een opbouw dimmer van kunt maken.

Deze dimmer wordt tussen een LED-trafo en de LED-verlichting geplaatst.

Specificaties

  • Max. vermogen 180W bij 12V of 360W bij 24V
  • Nom. vermogen 162W bij 12V of 330W bij 24V
  • Type dimmer Inbouw met draaiknop
  • Spanning in 12V DC of 24V DC
  • Spanning uit 12V DC of 24V DC
31,95 26,40 exclusief btw
aantal
Dit product is niet op voorraad. Dit product wordt op // verwacht. mail mij bij voorraad

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst.

Schrijf een beoordeling
Verschil met LED dimmen en conventionele verlichting dimmen

De vraag of LED-verlichting ook gedimd kan worden wordt steeds vaker gesteld. Het vooroordeel dat LED óf niet óf slecht dimbaar is, is allang verleden tijd. Het begint steeds vanzelfsprekender te worden, maar er zijn een aantal verschillen waar rekening mee gehouden moet worden.

Minimale belasting

Een gewone dimmer voor bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen heeft vaak een te hoog minimaal vermogen voor LED. Dit betekent eigenlijk dat LED vaak te zuinig is (te weinig Watts) om de dimmer de weerstand te laten "voelen". Meestal staat de minimale belasting van de dimmer aangegeven op de binnenkant. Dit kan bijvoorbeeld 25 Watt zijn, wat ongeveer gemiddeld is, maar dan moeten er wel voor minimaal 25 Watt aan LED-lampen op aangesloten worden. 

Als de LED-lampen niet aan de minimale belasting voldoen dan zullen de lampen gaan flikkeren bij bepaalde dimstanden of helemaal niet dimbaar zijn.

Fase-aansnijding en Fase-afsnijding

Er zijn twee typen dimmers: fase-aansnijdend en fase-afsnijdend. Het is zaak LED-lampen te dimmen met een fase-AANsnijdende dimmer. Standaard 230V LED-verlichting dient gedimd te worden met behulp van dit type dimmer.

Fase-AFsnijdende dimmers worden gebruikt voor 12V LED-verlichting in combinatie met een dimbare LED-trafo. Bijvoorbeeld de 
Dimbare LED-trafo 12V 50W of deDimbare LED-trafo 12V 105W zijn geschikte dimbare LED-trafo's voor dit type LED-dimmer.

Bijkomend voordeel is dat fase-aansnijdende 
LED-dimmers over het algemeen iets goedkoper zijn dan de oude fase-afsnijdende dimmers.

Wat kan ik allemaal dimmen met deze LED-dimmer?

De meest gangbare LED-lampen zijn allen te dimmen met dit type LED-dimmer. Gedacht kan worden aan alle 230V LED-gloeilampen, LED-kaarslamen en LED-spots GU10.

Wat kan ik niet dimmen met deze LED-dimmer? 12V LED-verlichting met een dimbare LED-trafo is niet te dimmen. Hiervoor is een fase-afsnijdende dimmer vereist.

LED-strips kunnen beter niet hiermee gedimd worden aangezien die op 12V werken.

Ook 
LED-panelen kunnen tegenwoordig gedimd worden. Met een omweg kunnen deze (soms) ook gedimd worden, maar de voorkeur heeft een laagspanning dimmer, bijvoorbeeld de Multizone Dimmer met de Afstandsbediening.
Copyright © 2019 - Leds Refresh
Alle rechten gereserveerd