Inline LED-dimmer met draaiknop 12V/24V

13,95
exclusief btw
Deze Inline dimmer voor LED is simpel maar doeltreffend. Met een maximaal vermogen van 24 Watt kunnen bijvoorbeeld de meeste LED-strips er uitstekend op functioneren. 

Deze Inline dimmer heeft een female ingang en een male uitgang en wordt gedimd middels een draaiknop.

Bent u op zoek naar een eenvoudige draaidimmer voor 12V of 24V LED-verlichting die niet teveel mag kosten, dan is deze dimmer prima geschikt.

Specificaties

  • Max. vermogen 24W bij 12V of 48W bij 24V
  • Nom. vermogen 22W bij 12V of 44W bij 24V
  • Type dimmer Draaidimmer
  • Spanning in 12V DC of 24V DC
  • Spanning uit 12V DC of 24V DC
13,95 11,53 exclusief btw
aantal
Dit product is op voorraad

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst.

Schrijf een beoordeling
Verschil met LED dimmen en conventionele verlichting dimmen De vraag of LED-verlichting ook gedimd kan worden wordt steeds vaker gesteld. Het vooroordeel dat LED óf niet óf slecht dimbaar is, is allang verleden tijd. Het begint steeds vanzelfsprekender te worden, maar er zijn een aantal verschillen waar rekening mee gehouden moet worden.


Minimale belasting Een gewone dimmer voor bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen heeft vaak een te hoog minimaal vermogen voor LED. Dit betekent eigenlijk dat LED vaak te zuinig is (te weinig Watts) om de dimmer de weerstand te laten "voelen". Meestal staat de minimale belasting van de dimmer aangegeven op de binnenkant. Dit kan bijvoorbeeld 25 Watt zijn, wat ongeveer gemiddeld is, maar dan moeten er wel voor minimaal 25 Watt aan LED-lampen op aangesloten worden. 

Als de LED-lampen niet aan de minimale belasting voldoen dan zullen de lampen gaan flikkeren bij bepaalde dimstanden of helemaal niet dimbaar zijn.


Fase-aansnijding en Fase-afsnijding Er zijn twee typen dimmers: fase-aansnijdend en fase-afsnijdend. Het is zaak LED-lampen te dimmen met een fase-AANsnijdende dimmer. Standaard 230V LED-verlichting dient gedimd te worden met behulp van dit type dimmer.

Fase-AFsnijdende dimmers worden gebruikt voor 12V LED-verlichting in combinatie met een dimbare LED-trafo. Bijvoorbeeld de 
Dimbare LED-trafo 12V 50W of deDimbare LED-trafo 12V 105W zijn geschikte dimbare LED-trafo's voor dit type LED-dimmer.

Bijkomend voordeel is dat fase-aansnijdende 
LED-dimmers over het algemeen iets goedkoper zijn dan de oude fase-afsnijdende dimmers.

Wat kan ik allemaal dimmen met deze LED-dimmer? De meest gangbare LED-lampen zijn allen te dimmen met dit type LED-dimmer. Gedacht kan worden aan alle 230V LED-gloeilampen, LED-kaarslamen en LED-spots GU10.


Wat kan ik niet dimmen met deze LED-dimmer? 12V LED-verlichting met een dimbare LED-trafo is niet te dimmen. Hiervoor is een fase-afsnijdende dimmer vereist.

LED-strips kunnen beter niet hiermee gedimd worden aangezien die op 12V werken.

Ook 
LED-panelen kunnen tegenwoordig gedimd worden. Met een omweg kunnen deze (soms) ook gedimd worden, maar de voorkeur heeft een laagspanning dimmer, bijvoorbeeld de Multizone Dimmer met de Afstandsbediening.
Copyright © 2019 - Leds Refresh
Alle rechten gereserveerd